McDonald's wil goudgele M op 35 meter hoogte

ALMERE • Vr 24 februari 2017 | 12:42 • Vrijdag 24 februari 2017 | 12:42
McDonald's hoopt dat de gemeente Almere bereid is om een lichtmast met een goudgele M van 35 meter hoog toe te staan langs de A6. De fastfoodketen aan de Oorweg verdwijnt bij de uitbreiding van de snelweg achter metershoge geluidswallen. Dan is de huidige lichtmast niet meer te zien.

Uit het zicht
Dat schrijft McDonald's in een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater-Floriade. De A6 wordt ter hoogte van het Weerwater verdiept aangelegd. Daarnaast komen zes meter hoge wallen te liggen. Op deze wallen is straks ruimte voor de bouw van grote gebouwen. Dat betekent dat het restaurant op de Oorweg uit het zicht komt te liggen.

Een zichtbare verwijsmast
Heel onhandig voor de automobilist die in een impuls besluit om even een hamburger te kopen, meent de fastfoodketen. Passerende automobilisten weten dan niet dat er achter de geluidswal een fastfoodrestaurant zit. "Een zichtbare verwijsmast is van cruciaal belang voor een restaurant met een drive-lane", schrijft McDonald's. "Gezien de ontwikkelingen stellen wij een nieuwe hoogte van 35 meter voor."

De gemeente Almere heeft twaalf weken de tijd om te reageren op de zienswijze. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel