Syrische Jean (13) hit met optreden in The Voice Kids

Almere 26 februari 2017
De 13-jarige Jean uit Almere
De 13-jarige Jean uit Almere is een online hit met zijn optreden in The Voice Kids. De jongen woont sinds anderhalf jaar in Nederland nadat hij met zijn moeder en zusje de oorlog in Syrië ontvluchtte. Hij woont nu in een asielzoekerscentrum in Almere.

Vader overleden
Jean zong tijdens de audities van de talentenshow een nummer van Rihanna. Jean vertelde voor zijn auditie dat zijn vader is overleden. "Hij ging brood voor ons halen maar hij is nooit teruggekomen". Ook sprak hij over de moeilijke vlucht naar ons land. "Ik ben naar Nederland gekomen om een nieuw leven te beginnen." 

Populair
Niet alleen de coaches waren enthousiast over het optreden van Jean. "Heel veel meisjes hebben mij iets gestuurd." Jean wacht samen met zijn zusje en moeder op een beslissing van de IND of zij in Nederland mogen blijven. Zijn deelname aan The Voice Kids geeft hem afleiding. "Het is heel spannend. Het is voor het eerst dat ik zoiets doe." 

Over de grens
In Nederland zagen vrijdagavond 1,7 miljoen mensen de auditie van Jean. Ook in het buitenland valt hij op. Op Arabische Facebookpagina's is zijn optreden al duizenden keren gedeeld. 

Verhaal Jean klopt niet
Naar nu blijkt, klopt het verhaal van Jean niet. Het AD kreeg contact met een neef en hij vertelde tegen de krant dat zijn vader nog leeft. Ook met hem is contact geweest. De jonge zanger dacht dat zijn vader niet meer leefde, omdat zijn moeder hem dat had verteld. Tegen het AD erkent ze dat zijn dood een leugen was. Ze deed dat om haar zoon te beschermen. Volgens haar mishandelde de vader de kinderen. Toen hij er vandoor ging met een andere vrouw, vertelde Jean's moeder dat hij was overleden.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer