'Initiatiefnemers komst Formule 1 voldoen niet aan voorwaarden'

Lelystad 27 februari 2017
Initiatiefnemer Ed Wassenberg van het sport- en evenementenpark iChallenge gelooft er heilig in dat Max Verstappen in 2025 op de poldergrond in Lelystad zal racen. Maar volgens de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland moet er nog een heleboel gebeuren willen de dromen van Wassenberg werkelijkheid worden.

Niet voldoen aan voorwaarden
Dat het Formule 1-circus eens in de drie jaar in Lelystad neerstrijkt klinkt te mooi om waar te zijn. Een beeld dat door de overheden wordt bevestigd. Het college van burgemeester en wethouders laat in een brief aan de mensen achter iChallenge weten dat zij bij lange na niet voldoen aan de voorwaarden om een dergelijk megapark te realiseren. Eerder liepen pogingen in de gemeenten Almere, Dronten en Noordoostpolder spaak omdat een goede financiële onderbouwing ontbrak.

Negatief advies
De gesprekken met de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland lopen al geruime tijd. In het voorjaar van 2016 werd het voorstel van iChallenge door de Stuurgroep Nieuwe Initiatieven van de gemeente bekeken en voorzien van een negatief advies. En dat heeft het dagelijks bestuur overgenomen.

Twee hobbels
Het college benadrukt dat in de huidige onderbouwing van de plannen de (financiële) haalbaarheid niet kan worden aangetoond. Ook bestaat er geen overeenstemming met de provincie als het gaat om de inpasbaarheid in het omgevingsplan. Pas als deze twee hobbels zijn genomen, wordt het project opnieuw bekeken. Een woordvoerder laat weten dat de provincie diverse keren tevergeefs om een businessplan heeft gevraagd.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer