CDA tegen sluiting jeugdgevangenis

Lelystad 27 februari 2017
Het CDA wil dat de Justitiële Jeugdinrichting Lelystad open blijft. CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en kandidaat-Kamerlid Chris Schotman komen daarom 2 maart op werkbezoek in de jeugdgevangenis.

De CDA'ers krijgen een rondleiding en gaan in gesprek met cliënten van de jeugdinrichting over het belang van de Lelystadse instelling. De justitiele jeugdinrichting (JJI) van Intermetzo is gespecialiseerd in het behandelen van jongeren met een licht verstandelijke beperking. De inrichting heeft capaciteit voor 78 jongeren.

Het kabinet heeft berekend dat er in heel Nederland 300 gevangeniscellen over zijn. Vier jeugdgevangenissen moeten hierdoor hun deuren sluiten. Het huidige kabinet heeft een besluit hierover overgelaten aan het volgende kabinet. CDA-Kamerlid van Toorenburg heeft de afgelopen maanden al haar zorgen geuit over de mogelijke sluiting.

Volgens het CDA heeft de jeugdinstelling specialistische en hoogwaardige kennis opgebouwd op het gebied van verstandelijk beperkte jongeren. Kennis die volgens het CDA niet verloren mag gaan. Burgemeester Adema pleitte eind vorig jaar tijdens een werkbezoek ook al voor het openhouden van de inrichting. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer