advertentie

Centrale meldkamer politie komt in Hilversum

Flevoland 27 februari 2017
Politie, brandweer en ambulance Midden-Nederland gaan vanaf 2020 werken vanuit een nieuwe centrale meldkamer in Hilversum. Van daaruit wordt ook Flevoland bediend.

Minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft ingestemd met de nieuwe meldkamer, zo bevestigt zijn woordvoerder. De meldkamer wordt gehuisvest in het politiebureau in Hilversum. De centrale locatie vervangt de meldkamers in Lelystad, Utrecht en Naarden. 

Proces van jaren
Het ministerie probeert al jaren om de meldkamers te reorganiseren en samen te voegen. Oorspronkelijk zou er bij de Stichtse Brug op grondgebied van Zeewolde een centrale meldkamer komen, maar in 2013 werd gekozen voor Kamp Zeist. Die locatie is nu ook afgevallen.

Nieuw oefencentrum
Volgens de Gooi- en Eemlander zou in ruil voor het verdwijnen van de meldkamer in Lelystad er een nieuw oefencentrum bij het vliegveld komen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland stelt echter dat hierover bestuurlijk nog geen besluit is genomen. Vanwege de uitbreiding van het vliegveld vertrekt de Politie Academie uiterlijk 2020 uit Lelystad.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer