Bezwaren breken gasthuis De Lichtwachter op

Schokland 27 februari 2017
Gasthuis De Lichtwachter op Schokland kan voorlopig niet open als horecagelegenheid, omdat hiertegen twee bezwaren bij de gemeente zijn ingediend. Dat antwoordde burgemeester Van der Werff maandagavond in de gemeenteraad op vragen van de ChristenUnie/SGP.

De uitbater van het gasthuis meldde afgelopen weekend dat zij met haar activiteiten stopt vanwege 'organisatorische obstakels en hobbels'. Volgens de burgemeester hebben die te maken met het bestemmingsplan, dat horeca in de voormalige lichtwachterswoning niet toestaat. Door er een experiment van te maken was horeca vorig jaar toch mogelijk. Nu er bezwaren zijn ingediend, kan het experiment niet worden voortgezet.

De gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan dat horeca wel permanent toestaat. Het duurt zeker een half jaar voordat de procedures hiervoor zijn doorlopen. Daarna moet het Cultuurbedrijf Noordoostpolder als eigenaar op zoek naar een nieuwe uitbater. Volgens de burgemeester mag De Lichtwachter in de tussentijd wel worden gebruikt als vergaderlocatie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer