advertentie

Psychische overmacht zorgt voor vrijspraak in moordzaak Lorenzo

Almere 28 februari 2017
David de B. uit Hengelo gaat vrijuit voor het dumpen van het lijk van de Almeerder Lorenzo Hardy. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem besloten. Het lichaam werd gewikkeld in plastic in het Twentekanaal gegooid. In december 2014 werd Hardy bij Goor gevonden. Hij was doodgeschoten na een drugsruzie.

De verdachte is vrijgesproken omdat hij een beroep heeft gedaan op psychische overmacht. Doordat Hardy hem eerst had bedreigd met een wapen en kort daarna voor zijn ogen door een medeverdachte werd doodgeschoten, is hij in een psychische noodtoestand gekomen. Zijn handelen was gericht op overleven. Het gerechtshof ging mee in deze uitleg na een psychologisch onderzoek.

Eerder was De B. door de rechtbank veroordeeld tot 1 jaar cel. In hoger beroep volgde dus vrijspraak. Wel krijgt hij een boete van 550 euro voor het bezit van een gasalarmpistool. 

Medeverdachte Harry G. uit Neede werd in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot negen jaar cel. Hij schoot de 24-jarige Lorenzo Hardy door het hoofd na een mislukte hennepdeal.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer