advertentie

Vrijspraak van inbraak bij juwelier

Dronten 28 februari 2017
Een 24-jarige man uit Hasselt, die in 2014 door vijf agenten werd herkend na een inbraak in een juwelier in Dronten, gaat vrijuit. De verdachte is dinsdag door de politierechter in Utrecht vrijgesproken.

De inbraak vond plaats bij juwelier Stijl in de Redepassage. De man werd een half uur later aangehouden in zijn auto. Hij werkte destijds in een café in Dronten. Agenten hadden hem op camerabeelden van de inbraak herkend.

Bij de inbraak werd voor 10.000 euro aan sieraden gestolen. De daders konden toeslaan doordat het rolluik van de passage openstond. Dat was vanwege een feest in een andere winkel. Vier inbrekers holden weg.

Geen buit gevonden
De verdachte hield voor de rechtbank vol dat hij niets met de inbraak te maken had. Hij wees erop dat er in zijn auto niets van de buit is gevonden. 

De officier van justitie vond het ook niet logisch dat een inbreker een half uur na de inbraak nog op de plaats delict zou zijn. Bovendien klopte het aantal inzittenden van de auto van de verdachte niet met het aantal weggeholde inbrekers.

De rechter was het daarmee eens en sprak de man daarom vrij.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer