advertentie

Werkstraf geëist voor steekpartij in opvang moeders

Almere 28 februari 2017
Voor het neersteken van een medebewoonster in een opvang voor jonge moeders in Almere is tegen een 21-jarige vrouw een werkstraf van 240 uur geëist. Ook is er acht maanden voorwaardelijke celstraf geëist, die ze dan moet uitzitten als ze opnieuw in de fout gaat.  

Binnen de opvang waren veel onderlinge ruzies. Op 8 juli raakte de Almeerse slaags met een andere vrouw toen ze naar de wasserette liepen. Volgens de verdachte ontstond er een worsteling en stak ze het slachtoffer per ongeluk met een mes dat toevallig in haar wasmand lag.

Getuigen en het slachtoffer hebben een ander verhaal. Volgens hen heeft de verdachte stekende bewegingen gemaakt.

Persoonlijke omstandigheden
Hoewel de verwondingen van het slachtoffer meevielen, benadrukte de officier van justitie dat het veel erger had kunnen aflopen. Hij vertelde dat hij lang over de strafeis heeft getwijfeld vanwege de persoonlijke omstandigheden van de vrouw. Alleen omdat ze voor haar kind moet zorgen, ziet de officier af van een onvoorwaardelijke celstraf.

Het slachtoffer wil 1000 euro schadevergoeding. De verdachte zegt deze schade te willen vergoeden. Ze heeft samen met de reclassering hulp gezocht en de officier vindt het belangrijk dat zij haar behandeling afmaakt.

De rechter doet over twee weken uitspraak.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer