advertentie

Gemeente treedt harder op tegen fietsenchaos bij station

Dronten 1 maart 2017
Een fout gestalde (brom)fiets wordt straks na 2 uur weggehaald
Het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil harder optreden tegen mensen die hun fiets fout neerzetten bij het station. Nu krijgen fout gestalde (brom)fietsen een label en worden ze na 24 uur weggehaald, maar het college wil dat fietsen voortaan al na twee uur worden verwijderd. De fout neergezette rijwielen zorgen volgens het college voor een rommelig beeld en een beperkte doorgang. 

De gemeente heeft al verschillende dingen geprobeerd om fietsenchaos tegen te gaan. Zo werden er gele kaarten uitgedeeld aan fietsers die hun rijwiel buiten de stalling neerzetten. Nu wordt een fiets na 24 uur naar de gemeentewerf gebracht, waar de eigenaar hem dan voor 25 euro weer kan ophalen. Voor een bromfiets rekent de gemeente zelfs 100 euro. 

Volgens het college is de huidige termijn te lang in het stationsgebied. De foutparkeerders zetten hun fiets daardoor bewust niet in de stalling en weten dat ze 24 uur de tijd hebben om hem weer weg te halen. Een termijn van twee uur moet dat voorkomen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer