advertentie

Ook derde busovervaller moet de cel in

Almere 1 maart 2017
Een Almeerder is veroordeeld tot twee jaar cel voor zijn rol bij een gewapende overval op een buschauffeur in Almere Haven. Tegen de 23-jarige busovervaller was ook twee jaar cel geëist. De man stond in juni vorig jaar op de uitkijk, terwijl twee andere daders de buschauffeur en een passagier bedreigden. Die medeverdachten zijn vorig jaar oktober al veroordeeld tot 3,5 jaar en 2 jaar celstraf.

De chauffeur werd bedreigd met een mes. Hij gaf zijn geldlade en zijn tas af.  De politie dacht eerst dat er twee daders waren. Pas uit de camerabeelden van de bus bleek dat er nog een derde verdachte was die buiten de bus op de uitkijk stond.

De Almeerder ontsprong in eerste instantie de dans. Hij werd opgepakt maar kort daarna weer vrijgelaten. In oktober vorig jaar werd hij opnieuw aangehouden nadat familie van een van de andere verdachten zijn naam had genoemd. Ook zijn gesprekken tussen de drie opgenomen toen ze samen in een busje naar de rechtbank in Lelystad werden gebracht. Ze spraken tijdens die rit over de overval.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer