advertentie

Kwekers positief over groenplan Floriade

Almere 2 maart 2017
'Investering verdient zich weer terug'
Het plan voor de Floriade
Boom- en plantenkwekers zijn positief over het groenplan voor de Floriade Almere. Veel bedrijven in de tuinbouwsector willen graag meedoen aan het concept van de groene stad, dat voor de Floriade 2022 wordt gerealiseerd.

Dat bleek donderdag in het Kunstencentrum Almere. Daar presenteerden de Floriade BV, stichting De Groene Stad, ontwerpbureaus en landschapsarchitect Niek Roozen hun plannen. Het doel was kwekers enthousiast te maken om deel te nemen in het project als leverancier van bomen, planten en struiken.

Kost gaat voor de baat uit
Henk Raaijmakers van LTO Bomen en Vaste Planten denkt dat veel ondernemers zullen meedoen, omdat zij op de Floriade hun kennis en specialiteit aan een breed en internationaal publiek kwijt kunnen. Een investering verdient zich op die manier terug.

Ook directeur Jan de Vries van boomkweker Boot & Dart uit Boskoop zegt dat de kost voor de baat uitgaat. Bezoekers van de Floriade zullen volgens hem later de bomen en planten kopen die ze op de expositie hebben gezien.

Kwekers konden zich na de bijeenkomst aanmelden om mee te werken aan het groenplan van Niek Roozen. Floriade-directeur Jan Willem Griep verwacht voldoende aanmeldingen omdat het concept van de expositie kwekers aanspreekt. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer