advertentie

"Almeerder botste voor tankstation al op iets anders"

Almere 2 maart 2017
Opzet bij brand langs A12 kan volgens advocaat niet worden aangetoond
De 34-jarige Almeerder die vorig jaar langs de A12 bij Gouda een tankstation ramde dat vervolgens volledig afbrandde, is voor dat tankstation al op iets anders gebotst. Dat stelde zijn advocaat volgens Omroep West donderdag voor de rechtbank.

De advocaat baseert zich op camerabeelden uit het tankstation. Daarop zou zien zijn dat de auto al op zijn kant lag toen die het tankstation binnen kwam schuiven. Hierdoor kan volgens de advocaat niet langer worden gesteld dat zijn cliënt het pompstation bewust heeft proberen te raken.

Medicijnen
De Almeerder heeft in het ziekenhuis tegen politieagenten wel gezegd dat hij zelfmoord wilde plegen, maar volgens de advocaat had hij in de ambulance al medicijnen toegediend gekregen. Hij stelt dat daarmee niet duidelijk is in welke toestand de Almeerder zijn uitspraken deed.

Alcoholist
Duidelijk is wel dat de man die avond gedronken had. Er werd een hoeveelheid alcohol in zijn bloed gevonden die gelijk staat aan zo'n acht glazen bier. Het is de vraag welke invloed dat op hem heeft gehad; de Almeerder was alcoholist.

De zaak tegen de 34-jarige verdachte kan voorlopig nog niet inhoudelijk beginnen, omdat de Almeerder eerst nog moet worden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Het benzinestation is na de brand helemaal opnieuw opgebouwd en gaat vrijdag weer open.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer