advertentie

'Fractievoorzitters SGP en VVD in Provinciale Staten liegen'

Flevoland 2 maart 2017
Frans Vera, één van de grondleggers van de Oostvaardersplassen, heeft in een brief aan de commissaris van de Koning hard uitgehaald naar de fractievoorzitters van de SGP en de VVD in de Staten.

'Gelogen'
Volgens Vera hebben Sjaak Simonse (SGP) en Jan de Reus (VVD) gelogen toen ze hun voorstel over de Oostvaardersplassen op 18 januari toelichtten aan andere Statenleden. Ze zouden ten onrechte hebben gezegd dat het natuurgebied enkel als vogelreservaat bedoeld is.

'Halve waarheden'
Ook de bewering dat de grote grazers slechts een middel zijn om de natuur te reguleren, stuit Vera tegen de borst. Hij beschuldigt de fractievoorzitters van leugens, halve waarheden en misleiding. Hij vraagt de commissaris van de Koning om er bij nieuwe politieke discussies op toe te zien dat de juiste informatie wordt gegeven.

Reactie De Reus en Simonse
De aangevallen fractievoorzitters hebben de brief donderdagavond gelezen. Jan de Reus zegt zich niet aangesproken te voelen. Hij stelt dat er de afgelopen tijd een prima discussie in Provinciale Staten is gevoerd. Volgens hem zijn nu vooral de juridische toetsing van de mogelijkheden en de bevindingen een speciaal ingestelde commissie belangrijk. Sjaak Simonse onderschrijft dit volledig. Volgens hem zou het zeer onverstandig zijn het lopende proces nu te verstoren.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer