advertentie

'Oscar-winnaar' genomineerd als Local Hero

Almere 3 maart 2017
De Almeerse filmmaker Angelo de Witt sleept mogelijk alsnog een prijs in de wacht. Hij heeft geen Oscar gewonnen, maar is wel genomineerd als Local Hero van de maand maart. De prijs is een initiatief van de Nieuwe Bibliotheek om bijzondere Almeerders, die anderen inspireren in het zonnetje te zetten en een podium te geven.

Een mediastunt
De Witt meldde zelf op social media dat hij een Oscar had gewonnen. Daarbij plaatste hij een foto van zichzelf op de rode loper. Dat bleek een mediastunt te zijn. Hij had de foto thuis in Almere in elkaar gesleuteld. Hij wilde daarmee aandacht vragen voor het werk van grafische artiesten omdat die volgens hem meer aandacht verdienen. 

Niet op de hoogte
Veel media, waaronder Omroep Flevoland, namen het verhaal over. De bibliotheek maakte vrijdagmiddag bekend hem vanwege de filmprijs te nomineren, maar was nog niet op de hoogte dat hij helemaal geen oscarwinnaar is. Toen ze dat hoorden is besloten zijn nominatie wel in stand te houden omdat hij in de ogen van de organisatie toch goed bezig is.

Andere genomineerden
Naast De Witt zijn ook hordeloopster Bianca Baak en band The Overslept genomineerd. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer