Lid Satudarah vast voor geweld in club Amstelveen

Almere 3 maart 2017
Een man uit Almere heeft zich deze week bij de politie gemeld voor betrokkenheid bij een gewelddadig incident in een club in Amstelveen. De man is lid van motorclub Satudarah en zit in elk geval de komende twee weken nog vast. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Twee gewonden
De vechtpartij vond eind vorig jaar plaats. Twee personen raakten gewond. Eén van hen zou daarbij bewusteloos zijn geraakt nadat hij meerdere malen tegen zijn hoofd werd getrapt, ook toen hij weerloos op de grond lag. De ander zou onder meer met een glas zijn geslagen en daarbij een snijwond hebben opgelopen. Personeelsleden van de uitgaansgelegenheid die wilden ingrijpen, zouden ook zijn geschopt en geslagen.

Opmerking was aanleiding
De aanleiding voor de vechtpartij lijkt een opmerking te zijn die één van de slachtoffers zou hebben gemaakt richting de leden van de motorclub. Hij zou daarop direct zijn aangevallen door leden van de groep. 

Andere aanhoudingen
Twee andere clubleden werden begin vorige maand aangehouden. Ze werden daarna tijdelijk vrijgelaten maar zitten nu weer vast op verdenking voor poging tot doodslag en openlijk geweld. 

Naar een Satudarah-lid uit Amsterdam wordt nog gezocht. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer