advertentie

Bant krijgt 'boulevard'

Bant 5 maart 2017
De gemeentelijke loswal in Bant krijgt een grote opknapbeurt. Op het terrein langs de Lemstervaart komen aanlegplekken voor recreatievaartuigen en camperplaatsen. Ook wordt er een grasveld met een picknickplaats aangelegd.

Volgens de gemeente Noordoostpolder was de opknapbeurt hard nodig. De loswal is ooit aangelegd voor de overslag van goederen vanaf het water, maar verkeert al jaren in vervallen staat. Op de kade staan voertuigen en materiaal opgeslagen, waarvan de eigenaar niet altijd duidelijk is.

Visitekaartje
Voorzitter Geertje Vos van dorpsbelang Bant is blij met de plannen. Hoewel de kade iets buiten het dorp ligt, is het verwaarloosde terrein voor automobilisten die vanaf de A6 komen wel het eerste dat ze van Bant zien. ,"In plaats daarvan krijgen we nu dus een boulevard'', zegt de dorpsvoorzitter lachend.  Ze noemt het ook positief dat de gemeente bij de opknapbeurt de oorspronkelijke, karakteristieke gebakken klinkers opnieuw gaat leggen. "Die zijn tenslotte ook bijna antiek.''

Marknesse
Met de Hoge Sluiswal in Marknesse heeft de gemeente vergelijkbare plannen. Omdat de bodem daar verontreinigd is, moet een gedeelte van de grond daar wel gesaneerd worden.

De werkzaamheden moeten al eind deze maand van start gaan. De gemeente trekt voor het werk bijna anderhalve ton uit. De provincie doet daar nog eens 100.000 euro bij.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer