Brandweerteams beoordeeld tijdens grote oefening

ENS • Zo 5 maart 2017 | 12:46 • Zondag 5 maart 2017 | 12:46
Brandweerlieden uit Flevoland, Overijssel en Gelderland zijn zaterdag in Ens beoordeeld op hun vaardigheden en discipline. Dat gebeurde tijdens twee incidenten die speciaal voor deze gelegenheid in scène waren waren gezet.

Langs de Waterkant werd een botsing van een landbouwvoertuig en een auto nagebootst. Een derde auto moest uitwijken voor dit 'ongeval'. Deze auto botste eerst op een mobiel toilet en belandde daarna in de sloot.

Een onafhankelijke jury beoordeelde hoe de deelnemende brandweerteams het ongeval benaderden en hoe de slachtoffers in veiligheid werden gebracht. Daarbij telde niet alleen de snelheid, maar werd ook gelet op de veiligheid en het naleven van procedures. 

Als tweede oefening was bij het bedrijf Zuidberg een brand in een spuiterij nagebootst. Ook hier moesten brandweerteams diverse 'slachtoffers' in veiligheid brengen en de brand blussen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel