Buitendijkse haven bij Urk stap dichterbij

URK • Wo 8 maart 2017 | 10:10 • Woensdag 8 maart 2017 | 10:10
De realisatie van de buitendijkse haven bij Urk is een stap dichterbij gekomen. Hoewel de noodzakelijke sluitende businesscase er nog steeds niet is, heeft de provincie toch een belangrijke toezegging gedaan.

Gedeputeerde Staten zijn namelijk bereid een risicodragende rol te vervullen bij de ontwikkeling van de haven. GS hoopt dat dit een positief effect heeft op de financiële haalbaarheid van het project. Hoe de provincie de haven gaat betalen, dat is nog niet bekend. Hierover wordt een voorstel uitgewerkt, dat voor de zomer aan Provinciale Staten zal worden voorgelegd. Pas als die akkoord gaan, kan de aanbestedingsprocedure van start gaan.  

De provincie heeft inmiddels ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de ondernemers die gezamenlijk de servicehaven gaan exploiteren. De gemeente Urk is daarbij niet aangesloten, maar dat is in de toekomst nog wel mogelijk. 

[https://twitter.com/FlevoNieuws/status/839410362579632128]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel