Pechtold: Flevoland zou eigenlijk één gemeente moeten zijn

Flevoland 8 maart 2017
Flevoland zou eigenlijk één gemeente moeten zijn. Dat zei lijsttrekker Alexander Pechtold van D66 woensdag in een verkiezingsuitzending van Omroep Zeeland en de Provinciale Zeeuwse Courant. De presentatoren vroegen hem wat de ideale bestuurlijke schaal is voor een provincie als Zeeland. Daarop zei Pechtold dat geheel Zeeland beter af is als gemeente, net als Flevoland.

De D66-lijsttrekker vroeg zich af wat een commissaris van de Koning nou toch allemaal te doen heeft in een provincie als Flevoland: "Dan heb je een commissaris met het hele circus om toezicht te houden op vier gemeenten. Het mag, maar ik vind het weinig efficiënt."

Alexander Pechtold is kennelijk niet goed op de hoogte van het aantal Flevolandse gemeenten. Dat zijn er zes.

Fractievoorzitters van D66 in Almere, Lelystad, Zeewolde, Noordoostpolder en Dronten laten weten geen moeite te hebben als de provincie op den duur opgeheven wordt. Wel zijn ze tegen de vorming van één gemeente in Flevoland. Elke gemeente heeft een eigen identiteit en die moet behouden blijven, zeggen ze. Commissaris van de Koning Leen Verbeek was niet bereikbaar voor commentaar.

De Almeerse CDA-fractievoorzitter Bastiaan Malotaux:

Hilde van Garderen, VVD-fractievoorzitter in Almere: 

PvdA-Statenlid Willem de Jager: 

Jan Klopman, fractievoorzitter van het CDA in Dronten:

Almeers PVV-raadslid & Statenlid Willem Boutkan:

CDA-Statenlid Johan van Slooten: 

Jan Lems, de D66-fractievoorzitter in Almere reageert: 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer