Politie surveilleert extra na vandalisme basisschool Laetare

Lelystad 10 maart 2017
De politie houdt basisschool Laetare in de Zuiderzeewijk in Lelystad extra in de gaten na wederom een brand in één van de zonneschermen. Volgens de directeur van de school is het voor de zesde keer dat één van de zonneschermen door brand is beschadigd. Ook werd er begin van dit jaar een brandbom naar de school gegooid. 

Brandstichting
De brandweer ging in eerste instantie uit van kortsluiting in de motor van de elektrische zonneschermen. Na aandringen van de schooldirecteur is na twee branden forensisch onderzoek gedaan. Toen zijn volgens de schooldirecteur vingerafdrukken en een aansteker gevonden. Hierdoor staat volgens hem vast dat het om brandstichting gaat. Om de daders te pakken surveilleert de politie nu extra rond de basisschool. 

Cameratoezicht
De school wil graag camera's ophangen om erachter te komen wie de vernielingen aanricht. Omdat het schoolplein openbaar terrein is mag dit niet zomaar. Alleen als de beveiligingscamera's op de school gericht zijn.

Geen zicht op daders
De Laetere is de enige school in de Zuiderzeewijk die last heeft van vandalisme. Basisscholen de Vuurtoren en Ichtus, op steenworp afstand van de Laetare, maken geen melding van vernielingen. Volgens de directeur van Laetare is het totaal onduidelijk wie het gemunt heeft op zijn school. Ook de gemeente en Welzijn Lelystad hebben geen idee waar de dader of daders gezocht moeten worden. Wel gaat Welzijn Lelystad in gesprek met eventueel rondhangende jongeren om te kijken of zij iets voor hen kunnen betekenen, aldus de gemeente.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer