Gemeenteraad gaat opvoedbijeenkomst tegenhouden

Almere 10 maart 2017
Een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad is van plan wethouder René Peeters op te dragen zijn handen af te trekken van een bijeenkomst waar wordt gesproken over de opvoeding van kinderen. Dat bleek donderdagavond op de Politieke Markt. 

De raad is van mening dat het géén taak van de gemeente is om zich met opvoeding te bemoeien. Dat bleek in december al tijdens een debat, maar toch zette de wethouder zijn idee door. Iets dat volgens René Peeters kon omdat er nooit officieel over het onderwerp is gestemd. 

Op initiatief van de VVD en ChristenUnie gaat dat nu alsnog gebeuren. De twee partijen krijgen in elk geval steun van de PVV, Leefbaar Almere, SP en het CDA. Fractievoorzitter Hilde van Garderen van de VVD noemt het spijtig dat het op deze manier moet gebeuren. Liever had ze gezien dat Peeters de uitnodigingen voor de bijeenkomst nooit had verstuurd. Volgens haar was ook zonder te stemmen duidelijk dat een meerderheid tegen is. 

Tijdens de bespreking op de Politieke Markt probeerde Peeters nog steun te vinden voor een compromis. De bijeenkomst zou dan wel doorgaan, maar zonder dat de gemeente of ambtenaren daarbij enige rol spelen. Daarvoor blijkt geen meerderheid te zijn. 

Het stemmen over de motie van VVD en ChristenUnie gebeurt over twee weken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer