Onthoofding zwaan, 'zwanenvrouwtje' ontroostbaar

Almere 12 maart 2017
Het verdriet is nog voelbaar in de Almeerse Filmwijk. Het zwanenpaar wat daar al 17 jaar rondzwemt, is niet meer samen. Het mannetje is namelijk vorige week op brute wijze onthoofd. "Het vrouwtje is nu in volle rouw en vertrouwt niemand meer," vertelt 'zwanenvrouwtje' Herma Zorgdrager.

Zorgdrager heeft het zelf ook erg zwaar met het verlies van 'haar' zwaan. Elke ochtend kwamen ze samen bij haar voor het huis staan om even gedag te zeggen. Als er jonge zwanen waren, kwamen ze die trots tonen. Vaak ging ze 's avonds ook nog even bij ze kijken. Op de bewuste avond was ze er niet en dat voelt niet goed. "Misschien had ik nog iets kunnen doen..."

"Ik heb nu de hoop dat er nog een mannetjeszwaan over komt vliegen en denkt: 'hé dat is een leuk vrouwtje!'. Dan is ze niet meer zo alleen", laat Zorgdrager weten. Als zwanen hun partner hebben gevonden, dan zijn ze vaak voor de rest van hun leven samen. 

Het zwanenkoppel was volgens Henk Koffijberg van de zwanenwerkgroep Flevoland één van de oudste paartjes van Almere. De politie heeft de zaak volgens hem in onderzoek. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer