Taiwanese belangstelling voor 'pannenkoekexpert'

Almere 13 maart 2017
Een tv-ploeg uit Taiwan heeft maandag opnames gemaakt in pannenkoekrestaurant Dubbel-Op in Almere. Ze volgen de Nederlandse Jany Leijenhorst die anderhalf jaar geleden het Dutch Pancake Restaurant opende in Hualien, een stad aan de oostkust van Taiwan.

Leijenhorst had geen verstand van pannenkoekenbakken en ze kreeg daarom hulp van Irma van der Mee, eigenaar van Dubbel-Op op de Kemphaan. Van der Mee reisde in november af naar Taiwan waar ze Leijenhorst de fijne kneepjes van het pannenkoekbakken leerde. Ook hebben ze samen gezocht naar geschikte Taiwanese ingrediënten, zoals lotuswortel en waterlelieblad.

Eten delen
Wat het eten van pannenkoeken betreft vinden de beide dames het meest opvallende verschil tussen de Taiwanezen en Nederlanders dat de Taiwanezen hun eten delen. De pannenkoeken worden gedeeld aan tafel en dus vaak in vijf of zes stukjes gesneden.

De Taiwanese tv-ploeg van een nationale zender is vier dagen in Nederland. De crew zegt tussen de opnames door te genieten van de pannenkoeken van Leijenhorst en Van der Mee. De opnames die in Almere zijn gemaakt zijn uiteindelijk terug te zien in een uur durend programma waarin aandacht is voor buitenlanders die in Taiwan een bijzonder bedrijf zijn begonnen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer