Waterpolitie vaart niet uit vanwege bezuinigingen

Lelystad 14 maart 2017
De waterpolitie in onder meer Lelystad vaart sinds dinsdagmiddag 12 uur niet meer uit. Volgens de politiebond ACP vinden de politiemannen en -vrouwen dat ze hun werk op het water niet meer goed en veilig kunnen doen. Door de reorganisatie bij de politie zouden er bij de Eenheid te weinig mensen met nautische ervaring zijn overgebleven.

Volgens de bond blijven de boten van de politie voorlopig aan de kant liggen, maar staken de medewerkers niet. In plaats daarvan verrichten ze onderhoud en voeren ze administratieve taken uit. De politiebond benadrukt dat de waterpolitie wel beschikbaar blijft voor noodmeldingen. Maar controles op bijvoorbeeld vaartijden, alcoholgebruik en vuildumping worden voorlopig niet uitgevoerd.

De actie is volgens de ACP een gevolg van zes jaar onvrede bij de waterpolitie. Bij ontmoetingen tussen de Eenheidsleiding en medewerkers zouden de spanningen al een aantal keren hoog zijn opgelopen. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp stelt dat leidinggevenden keer op keer focussen op de financiële cijfers en niet kijken naar wat de waterpolitie nodig heeft om goed haar werk te kunnen doen.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer