Almeerse Omroep Stichting wil licentie Media036

Almere 14 maart 2017
AOS verloor eerder de race om een uitzendlicentie
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) wil proberen de uitzendlicentie voor de lokale omroep in Almere te krijgen. Die licentie is nu in het bezit van Media036, maar deze omroep werd dinsdag opgeheven. Alle bestuursleden stapten op omdat ze geen toekomst meer zagen voor de omroep door "steeds verder opgevoerde tegenwerking door de gemeente".

AOS en Media036 waren een jaar geleden beide in de race om de uitzendlicentie voor Almere te bemachtigen. Deze strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Media036. Voorzitter Arie Vleugel van AOS is niet verbaasd dat het doek nu is gevallen voor de concurrent. "Het lag in de lijn der verwachting dat dit zou gebeuren. Ze hadden een te arrogante houding maar hebben dat niet waar kunnen maken. Media036 heeft geen eergevoel. Kom er eerlijk voor uit dat het je niet gelukt is en geef niet de gemeente de schuld."

AOS zendt op dit moment uit via internet, maar volgens Vleugel worden op die manier maar heel weinig mensen bereikt. De hele procedure voor het aanvragen van de licentie moet opnieuw worden opgestart, zegt Vleugel. Daarbij zal de gemeente weer om om zo'n 120.000 euro subsidie worden gevraagd. "Wij gaan voor het maximum bedrag, want dat geld heb je nodig voor alle kosten die komen kijken bij het uitzenden met een omroeplicentie. Het gaat dan voornamelijk over rechten die betaald moeten worden", aldus Vleugel.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer