OM wil celstraf en tbs voor billenknijper

ALMERE • Wo 15 maart 2017 | 11:37 • Woensdag 15 maart 2017 | 11:37
Een man die wordt verdacht van meerdere aanrandingen op het Spoorbaanpad en op de Flevostraat in Almere hoorde woensdag zes maanden celstraf en tbs met dwangverpleging tegen zich eisen. Daarmee ging de officier van justitie een stapje verder dan de tbs met voorwaarden die was geadviseerd.

De zware maatregel is volgens justitie nodig, omdat de Almeerder zich eerder onttrok aan hulpverlening met een dwingend karakter. De Reclassering meldde dat de verdachte meerdere keren wegliep tijdens zijn verlof. De officier van justitie heeft er geen vertrouwen in dat de verdachte zich aan de voorwaarden zal houden en wil hem daarom laten opnemen in een tbs-kliniek.

'Doe je broek uit'
Vier vrouwen werden in april, juni en juli vorig jaar op de fiets gepasseerd door een man op een scooter, die hen onverhoeds bij de billen of de heup greep. Daarbij zei hij dan zoiets als: 'doe je broek uit', of: 'he, schatje'.

De man ontkende, maar is door de slachtoffers herkend en er waren ook getuigen. Volgens deskundigen is de Almeerder licht verstandelijk beperkt, obsessief gericht op seks en is hij verminderd toerekeningsvatbaar. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel