Asielzoekers moeten cel in na geweld in Chez

Marknesse 15 maart 2017
Twee asielzoekers van het azc in Luttelgeest moeten van de politierechter in Lelystad twee weken de cel in. De mannen van 19 en 29 mishandelden op 8 januari met takken en stokken de eigenaar en een medewerker van discotheek Chez Marknesse.

Muntje
De jongste azc-er was het muntje van de garderobe kwijtgeraakt en daar ontstond gedoe over. De mannen werden vervolgens de discotheek uitgezet, rukten takken van bomen, pakten planken en sloegen daarmee. De eigenaar van Chez Marknesse werd tegen zijn hoofd geslagen en viel op de grond.

Dronken
De twee asielzoekers waren volgens de officier van justitie dronken. Het ging hem te ver om het duo meteen op te sluiten. Hij stelde de rechter voor om 63 dagen celstraf op te leggen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. De andere drie dagen brachten de mannen al door in voorarrest.

Mannen niet aanwezig
De rechter ging hier niet in mee. Hij zag geen andere mogelijkheid dan de twee achter de tralies te zetten. De mannen waren niet verschenen voor hun strafzaak en de rechter wist erg weinig van ze. Zo wilde hij graag weten hoe het met hun asielprocedure staat. Ook was hij benieuwd naar hun plannen.

De twee mannen zijn nog maar kort in Nederland en zijn al eerder in aanraking gekomen met politie en justitie. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer