Man krijgt geen invalidenparkeerkaart voor zijn dochtertje

ALMERE • Wo 15 maart 2017 | 13:01 • Woensdag 15 maart 2017 | 13:01
De vader van een 5-jarig gehandicapt meisje uit Almere mag niet meer op invalidenplekken parkeren. De rechter in Utrecht bepaalde woensdag dat de Almeerder voor zijn dochter geen recht heeft op een speciale parkeervergunning. 

Het meisje heeft verschillende ziektes en zij kan niet altijd lopen. De vader had sinds de geboorte van het meisje tot begin dit jaar een vergunning om op invalidenplekken te gaan staan. De gemeente Almere trok deze parkeerkaart op medische gronden in. Het meisje kan soms lopen en ze kan in een buggy naar de auto worden gebracht.

De vader spande een kort geding aan. De rechter zag geen noodzaak om direct een vergunning toe te wijzen. Wel bepaalde de rechter dat de medisch specialist van het meisje een rapport moet uitbrengen. Na die rapportage kan de gemeente Almere misschien alsnog besluiten om een invalidenparkeerkaart te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel