Weerwind: "Extra politie en inzet jeugdwerk Kruidenwijk"

Almere 17 maart 2017
De politie gaat extra surveilleren in de Kruidenwijk en jeugdwerk gaat jongeren scherper in de gaten houden. Dat zegt burgemeester Franc Weerwind van Almere. De afgelopen weken werden meerdere malen ruiten van woningen ingegooid. Bewoners voelen zich hierdoor erg onveilig.

Jongerenwerk
"We hebben afgesproken dat het aantal politiesurveillances in Kruidenwijk is geïntensiveerd", zegt Franc Weerwind. "Daarnaast hebben we afspraken gemaakt met jeugdwerk om nog scherper te letten op het gedrag van jongeren als ze na sluitingstijd de wijk in lopen. Ze worden min of meer begeleid." Volgens bewoners van de Kruidenwijk waren het jongeren van buurthuis Karwij die bakstenen door hun ruiten gooiden.

Weerwind spreekt ook de jongeren zelf aan. "We weten welke jongeren gebruik maken van Karwij. We hebben namen en rugnummers. Jongeren hebben zich te gedragen als ze door een wijk lopen waar dan ook in Almere", aldus de burgemeester.

Kritiek 
Bewoners van de Basilicumweg wiens ruiten zijn ingegooid hadden kritiek op de politie en de gemeente. Ondanks verschillende telefoontjes kregen zij geen gehoor, zeggen ze. De gemeente Almere geeft aan een dag na de eerste melding met de bewoners gebeld te hebben. Zij zijn uitgenodigd voor een gesprek met de veiligheidsadviseur van de gemeente en de politie. 

Saffraanplein
"Dat er bij particulieren stenen door de ruiten worden gegooid neem ik heel ernstig op", zegt Weerwind. "Dat deed ik vorig jaar juni ook toen dat ook speelde. We hebben continu aandacht gehad. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de situatie rondom het Saffraanplein waar nu cameratoezicht is dan constateer ik dat het daar rustig is." De burgemeester zegt er kort bovenop te zitten. "Ik wil dat de rust in die wijk is en blijft."
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer