VVD en PVV willen opheldering over onrust Kruidenwijk

Almere 18 maart 2017
Een ingegooide ruit in de Basilicumweg
De vragen van de PVV
Naar aanleiding van de vernielingen en onrust in de Kruidenwijk hebben PVV en VVD in Almere vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Beide partijen willen weten waarom bewoners bij wie stenen door de ramen zijn gegooid zich niet gehoord voelen door gemeente en politie. De VVD wil zo snel mogelijk mondeling antwoord. 

Aanleiding voor de vragen is de berichtgeving van Omroep Flevoland over de grote ongerustheid bij een groep bewoners van de Kruidenwijk over hun veiligheid. De vernielingen worden volgens hen gepleegd door een groep jongeren. Volgens één van de bewoners is bij hem twee keer een ruit ingegooid en wilde de politie beide keren niet komen voor onderzoek. De man ging vervolgens met zijn buurmannen surveilleren en kwam zo de jongens op het spoor. De politie pakte drie verdachten op, maar liet die later vrij. Volgens het Openbaar Ministerie is er gebrek aan bewijs tegen 1 verdachte. De andere twee gaan naar HALT of moeten ter zitting verschijnen.

Zowel de VVD als de PVV willen onder meer weten waarom de politie niet eerder in actie kwam. Ook willen beide fracties weten of de gemeente op de hoogte was van de situatie en of ze door de politie is geïnformeerd. 

Burgemeester Franc Weerwind maakte vrijdag bekend dat de politie extra gaat surveilleren in de Kruidenwijk. Ook gaat jeugdwerk de jongeren scherper in de gaten gaat houden. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer