Boeren van Tulpendate zijn populair

NOORDOOSTPOLDER • Zo 19 maart 2017 | 13:42 • Zondag 19 maart 2017 | 13:42
De zeven boeren die meedoen aan de Tulpendate in de Noordoostpolder blijken populair. Er zijn volgens de organisatie, die de boeren helpt aan een date, al circa 70 brieven binnengekomen. Vrouwen die op date willen met één van de boeren kunnen tot dinsdag een brief sturen. 

Interesse uit het buitenland
Er is op alle boeren geschreven, vertelt Margot Maljaars van Tulpendate. En daarmee kan elke boer bij de opening van de Tulpenroute in april op date met drie dames. De brieven en e-mails komen van vrouwen uit heel Nederland. Er zit ook een brief bij uit het buitenland. 

Stiekem daten
De boeren die meedoen aan de Tulpendate stelden zich eerder voor in filmpjes. Die werden veel gedeeld en bekeken. Hierdoor worden de boeren geregeld herkend, zegt Margot Maljaars. "Ik weet dat de boeren buiten ons om benaderd worden. Dan zeggen ze dat de dame een brief moet schrijven. Maar ik weet dat twee boeren ondertussen al stiekem gedatet hebben." Zo streng als bij het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw gaat het er dus niet aan toe al wordt er wel een geheel verzorgde date geregeld. "De boer mag drie vrouwen uitkiezen met wie hij een deel van de Tulpenroute gaat rijden. Dit gaat in een oud Dafje langs de tulpenvelden. Ondertussen moeten ze ook opdrachten doen." 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel