advertentie

Ziekenomroep opnieuw bedreigd om Turks muziekuur

Emmeloord 20 maart 2017
De secretaris van OZONOP, de omroep voor zieken en ouderen in Emmeloord, is opnieuw bedreigd vanwege de Turkse uitzending elke zaterdagochtend. Secretaris Bas Stuy vond maandagmiddag een brief in gebrekkig Turks op zijn keukenraam. Vorige week ontving hij ook al een dreigbrief op zijn huisadres. 

In de brief staat dat de schrijver spreekt namens de Turkse overheid. Er wordt gedreigd dat als de uitzending niet per direct stopt dit gevolgen zal hebben voor zowel de studio als voor de vrijwilligers van de omroep.

Extra politiesurveillance
De secretaris heeft van beide bedreigingen aangifte gedaan bij de politie. Die zou de twee brieven zorgvuldig hebben verzegeld voor nader onderzoek. Ook surveilleert de politie extra in Emmeloord en hebben agenten afgelopen week een test gedaan hoe snel zij bij de woning van de secretaris kunnen zijn, aldus Bas Stuy. Omdat de briefschrijver ditmaal zijn achtertuin in is gelopen gaat Stuy camera's ophangen. Eerder werd het pand van de ziekenomroep ook al van beveiligingscamera's voorzien. 

Grijze Wolven
Het is niet voor het eerst dat OZONOP bedreigingen ontvangt wegens het Turkse radioprogramma. Afgelopen zomer kreeg de secretaris een telefoontje waarin een man met een Turks accent de omroep bedreigde. Ook werd de deur van de omroep beklad met het woord 'stop' en drie halve manen. Volgens de secretaris kan dit duiden op de Grijze Wolven, een extremistische organisatie die die halve manen als symbool gebruikt. 

De secretaris heeft geen enkel idee wie achter de bedreigingen kan zitten. Volgens hem wordt in het programma enkel hippe Turkse muziek gedraaid en worden er geen politieke boodschappen uitgedragen. Het programma wordt via internet uitgezonden en trekt volgens de OZONOP zo'n 4500 luisteraars. Een paar honderd daarvan wonen in Turkije.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer