PvdA: kwijtschelding lokale belastingen moet sneller

Almere 21 maart 2017
De kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen in Almere moet sneller, makkelijker en goedkoper. Dat vindt de PvdA in de gemeenteraad. Mensen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor kwijtschelding van deze heffingen. Ze moeten daarvoor een aanvraag indienen maar bij de afhandeling daarvan gaat volgens de PvdA veel mis.
Zo zouden tientallen mensen vorig jaar zes tot acht maanden hebben moeten wachten voordat duidelijk was of de heffingen daadwerkelijk werden kwijtgescholden. Volgens fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de PvdA moeten betrokkenen binnen zes weken een antwoord krijgen.  

Twee aanslagen
Ook krijgen Almeerders aanslagen van het Waterschap Zuiderzeeland. De aanvraag voor kwijtschelding wordt op dezelfde criteria getoetst als die voor de gemeentelijke belastingen. De PvdA vindt het daarom onnodig dat er twee aanvragen moeten worden ingediend. Almere en Waterschap Zuiderzeeland zouden op dat gebied moeten samenwerken.  

Onjuiste beoordeling voor 1300 Almeerders
Volgens de PvdA zijn er sinds de automatisering van de kwijtscheldingsverzoeken in 2016 fouten gemaakt. Daardoor hebben 1300 Almeerders een onjuiste beoordeling ontvangen. Dat zorgt voor extra werk en dus extra kosten bij de gemeente. "Wij willen dat de afhandeling van kwijtscheldingsverzoeken in 2017 efficiënt en foutloos verloopt.", aldus Soetekouw. Het onderwerp wordt donderdagavond op de Politieke Markt besproken. 

 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer