Breuk in raadsfractie Leuc

Lelystad 21 maart 2017
Marianne van de Watering en Hicham Ismaili Alaoui
De tweekoppige fractie Leuc in de Lelystadse gemeenteraad is uit elkaar gevallen. Fractievoorzitter Marianne van de Watering en Hicham Ismaili Alaoui hebben besloten uit elkaar te gaan. Ismaili Alaoui stapt over naar GroenLinks.

Beide raadsleden bevestigen dat hun politieke ideeën al een tijd uit elkaar lopen. Van de Watering volgt een rechtse koers, terwijl Ismaili Alaoui linkse standpunten inneemt. Vorige week donderdag hebben ze hierover de knoop doorgehakt.

Hicham Ismaili Alaoui is al een tijd lid van GroenLinks, na eerder ook lid van D66 te zijn geweest. Hij wordt nu het vierde raadslid van GroenLinks in de Lelystadse fractie. Fractievoorzitter Sjaak Kruis noemt Hicham een aanwinst. Bij de laatste verkiezingen in 2014 kwam Ismaili Alaoui met voorkeurstemmen in de gemeenteraad.

Hij is het eerste raadslid dat in deze periode voor de tweede keer van partij wisselt. Ismaili Alaoui en Van de Watering kwamen in 2014 voor de Inwonerspartij Lelystad in de raad, maar stapten na enkele maanden op wegens onoverkomelijke meningsverschillen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer