Raad akkoord met 55 miljoen voor campus, nu locatie nog

Lelystad 21 maart 2017
Een meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad gaat akkoord met een investering van 55 miljoen euro in een nieuwe campus voor het voortgezet onderwijs. Waar die campus moet komen blijft zorgen voor verdeeldheid.

Dat bleek dinsdag in een commissievergadering van de gemeenteraad. Die besprak opnieuw het plan van de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) en het college om bij de Rietlanden een nieuwe campus te bouwen voor vmbo en havo/vwo. Alleen Leefbaar Lelystad liet zich niet uit over de kosten, maar de andere fracties kunnen zich vinden in de 55 miljoen euro die het plan kost.

VVD, Inwonerspartij, ChristenUnie en Opa Plus vinden dat de campus met meerdere gebouwen bij de huidige scholengemeenschap De Rietlanden moet komen. GroenLinks, CDA, SP, D66 en PvdA willen dat de campus geheel of gedeeltelijk komt nabij het stadshart in de nieuwe Parkwijk naast scholengemeenschap de Arcus.
De PvdA opperde een derde variant om de bovenbouw in het stadshart en de onderbouw bij de Rietlanden te huisvesten. De SVOL waarschuwt dat dit in de praktijk niet goed zal werken.

De meeste fracties kondigden aan op 4 april met aanpassingen aan het collegevoorstel te komen. In een vergadering die in haar geheel aan het onderwijs zal worden gewijd moet de raad dan een definitief besluit over het plan nemen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer