"Oerstom om in elektriciteitsmast te klimmen"

ALMERE • Do 23 maart 2017 | 13:42 • Donderdag 23 maart 2017 | 13:42
"Het is oerstom om in een elektriciteitsmast te klimmen. Als je per ongeluk met een stroomkabel in aanraking komt, is dat meteen dodelijk." Dat zegt een woordvoerder van elektriciteitsbedrijf TenneT. 

Woensdag klommen twee jongens in zo'n mast in het Lumièrepark in Almere. Dat is te zien op een foto die een voorbijganger maakte. TenneT noemt de klimactie levensgevaarlijk. Volgens de woordvoerder staat de mast zelf weliswaar niet onder stroom, maar staat op de stroomkabels hoogspanning van 380.000 volt. Dat maakt het erg gevaarlijk om in de mast te klimmen. Als een klimmer een fout maakt en de kabel raakt, kunnen de gevolgen dodelijk zijn.

Het gebeurt wel zelden dat mensen dit soort domme stunts doen, aldus TenneT. Volgens de woordvoerder is het ondoenlijk alle masten te beveiligen met hekken, maar is het ook niet gemakkelijk om er in te klimmen. Zo begint het laddertje voor onderhoudsmonteurs pas op een hoogte van vier meter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel