OM: geen straf voor bedreigen en mishandelen politie

Marknesse 24 maart 2017
Een man uit Marknesse die vorig jaar september agenten zou hebben bedreigd en mishandeld, moet daarvoor geen straf krijgen. Dat zei de officier van justitie vrijdag tegen de rechtbank in Lelystad.

De politie was door zijn ouders gebeld, omdat ze bang waren geworden toen hun zoon zijn kat had gedood. Hij leed volgens gedragsdeskundigen op dat moment aan hallucinaties en had stemmen in zijn hoofd. Ze verklaarden hem volledig ontoerekeningsvatbaar.

De politie probeerde met hem te praten, maar de man was erg agressief, bedreigde de politie en sloeg en schopte van zich af. Daarom kwam er versterking. Hij kon uiteindelijk pas in de boeien worden geslagen, nadat er een waarschuwingsschot was gelost. Daarvoor hadden agenten de man met pepperspray bespoten en zelfs de diensthond werd ingezet. De Marknessenaar haalde tot twee maal toe de kaken van het dier van elkaar.

In zijn woning troffen de agenten harddrugs, anabolen en een nepwapen aan. Ook werd in april 2016 een wietplantage in zijn woning opgerold. De officier van justitie eiste voor deze strafbare feiten negen maanden celstraf, waarvan 251 dagen voorwaardelijk.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer