Koeien springen de wei in

DRONTEN • Za 25 maart 2017 | 10:17 • Zaterdag 25 maart 2017 | 10:17
Het is lente en daarom mogen de koeien weer de wei in! Na maandenlang binnen te hebben gestaan in de stal gaan de dames weer het gras op. Ook bij kaasboerderij De Polderzoom in Dronten. Daar dansten 150 melkkoeien vanochtend de wei in. En daar kwam flink wat publiek op af.

Opgepast! 
Omdat de koeien sinds november op stal staan was het even spannend of de dieren de afrastering op tijd zouden zien. Door de zon worden de dieren namelijk verblind, aldus boer Ard van Wees. Om te voorkomen dat de koeien in volle vaart de sloot of de weg op renden werd het schrikdraad extra gemarkeerd met afzetlint. Ook stond personeel klaar om de koeien de goede kant op te sturen. 

Het was voor sommige koeien de allereerste keer in de wei en dus was het voor een aantal een beetje onwennig. Maar na wat gegaloppeer en vreemde sprongen werd al snel het malse gras ontdekt en stond de kudde rustig te grazen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel