Kappen bomen bij watersportbedrijf wordt hervat

Almere 28 maart 2017
De gemeente hervat woensdag de rooiwerkzaamheden bij de bootopslag van jachthaven Haddock. Dit werk moest afgelopen vrijdag worden stilgelegd omdat de eigenaar van de jachthaven de uitvoering verhinderde. Hij was van mening dat de gemeente de regels overtrad.

Inmiddels heeft de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek de eigenaar verzekerd dat dit niet zo is. Omgevingsdienst: “De conclusie van de controle is dat er geen overtredingen zijn begaan. Er wordt gewerkt volgens de regels die zijn vastgelegd in een gedragscode en er is vooraf aan de kap door iemand met ecologische kennis een inventarisatie gedaan. Er is voor de omgevingsdienst dan ook geen aanleiding om een proces-verbaal op te maken.”

Overigens was de eigenaar van de jachthaven volgens de gemeente al geruime tijd op de hoogte van de geplande werkzaamheden, het rooien van een tiental bomen.

De gemeente heeft nog niet besloten of ze doorgaat met kappen in het broedseizoen van ruim honderd bomen op het nabijgelegen eiland Utopia. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer