Bewoners hebben ook geen oplossing voor 't Bovenwater

Lelystad 30 maart 2017
Bewoners van Lelystad Haven zijn er nog niet uit hoe blauwalg en waterplanten in 't Bovenwater het beste kunnen worden aangepakt. Dat bleek woensdag tijdens een informatie-avond in buurthuis De Windhoek.

Al jaren heeft 't Bovenwater in de zomer last van blauwalg. Dat maakt zwemmen onaantrekkelijk en omwonenden hebben stankoverlast. De blauwalg kan ontstaan omdat waterplanten worden gemaaid om zeilers en andere watersporters tegemoet te komen. De gemeente Lelystad heeft naar oplossingen gezocht, maar komt er zelf niet uit of er nu meer of juist minder gemaaid moet worden.

Geen keus mogelijk
De veertig bewoners bij de informatieavond vonden dat ze geen keus konden maken, omdat de kosten van de verschillende scenario's uiteenlopen van jaarlijks 20.000 euro tot eenmalig 20 miljoen om 't Bovenwater meters te verdiepen. Dat laatste scenario vindt de gemeente te duur en niet realistisch. Enkele bewoners hebben zich aangemeld voor een klankbordgroep, die de komende maanden met de gemeente en het waterschap gaat meedenken.

Mochten de bewoners met een voorstel komen dat duurder is dan de 80.000 euro die de gemeente nu uitgeeft aan het beheer van 't Bovenwater, dan is wethouder John van den Heuvel bereid het extra bedrag uit te trekken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer