Twee zeer zwakke scholen erbij in Lelystad

Lelystad 30 maart 2017
Het onderwijs op Lelystadse scholen De Finnjol en Maharishi Basisschool De Fontein is zeer zwak. Dat heeft de onderwijsinspectie bepaald na bezoeken aan beide scholen. Het toezicht wordt nu verscherpt voor het eind van volgend schooljaar moet er verbetering zijn.

Finnjol
Het niveau van de leerlingen was volgens de inspectie aan het einde van groep 8 op de Finnjol niet hoog genoeg. Dat geldt voor de afgelopen drie jaar. Reden voor de inspectie om een bezoek te brengen aan de school in de Jol. Er is de afgelopen twee jaar wel het één en ander verbeterd, maar nog niet genoeg. De taalachterstanden bij de leerlingen zijn te groot en leraren zouden de opdrachten niet goed genoeg uitleggen.

Maharishi Basisschool De Fontein
Er zijn veel ouders geweest die hebben geklaagd over de school bij de onderwijsinspectie. De klachten gingen over sociale veiligheid van de leerlingen, communicatie van de leraren en directie naar de ouders en het pedagogisch klimaat. Volgens ouders is dit schooljaar ruim een kwart van de 120 leerlingen vertrokken. Er is een waarnemend directeur aangesteld. Hij heeft de ouders ingelicht over de situatie. Binnen een maand wordt er weer een ouderavond georganiseerd over het inspectierapport. Ook wordt dan een plan van aanpak voor het komende jaar gepresenteerd.

Overzicht van alle Flevolandse basisscholen die onder toezicht staan van de onderwijsinspectie:

Almere
Zwak - De Duizendpoot
Zwak - De Europaschool 
Zwak - Het Meesterwerk
Zwak - OBS Letterland
Zwak - Montessori basisschool Cascade 

Lelystad
Zeer Zwak - De Finnjol 
Zeer Zwak - Maharishi Basisschool De Fontein
Zwak - OBS De Grundel
Zwak - OBS De Tjalk
© omroep flevolandsitemap | disclaimer