Hotel, spa en terras in leegstaande WTC-toren

Almere 30 maart 2017
In één van de twee WTC-torens in Almere komt een hotel met een spa, een businessclub en een terras. Ook zijn er plannen voor huurappartementen. Dat laat de gemeente Almere weten. 

Het gebouw Martinez met 17 verdiepingen achter station Almere Centrum staat al zes jaar leeg. Trinity Vastgoed en het Duitse Plaza Hotelgroup willen de toren dit najaar verbouwen tot een hotel met 158 kamers en een terras op de vijftiende verdieping. Het hotel moet al in maart volgend jaar de deuren open.

"Ideale locatie"
Volgens eigenaresse Yonca Yalaz van de Duitse hotelketen is het WTC in Almere een ideale locatie voor een hotel. ,,Het is een erg mooi gebouw. Er zijn eetgelegenheden en winkels in de buurt, het pand is goed bereikbaar en met de trein kun je ook snel in Amsterdam of andere steden komen.'' Plaza Hotel mikt nadrukkelijk ook op zakelijke klanten. ,,Het worden allemaal viersterren-kamers, met snel internet en alle andere voorzieningen die moderne zakenreizigers verwachten.'' Plaza Hotels denkt dat het aantal kamers in Almere op termijn nog verder kan worden uitgebreid.

Schiphol
De Duitse hotelketen heeft al de nodige ervaring opgedaan met de ombouw van kantoorgebouwen tot hotels. In Nederland gebeurde dat bijvoorbeeld op Schiphol Rijk, waar een leegstaande kantoortoren tot Best Western Plus Amedia Hotel werd verbouwd. Het bedrijf heeft verder nog een hotel in Den Haag.

De voorgenomen opening in maart 2018 is volgens eigenaresse Yonca Yalaz een uitdaging, maar volgens haar is hij zeker haalbaar.

De Almeerse wethouder Mark Pol is enthousiast over de nieuwe bestemming van het pand. "Dit maakt deze kant van het stationsgebied multifunctioneler en zo veel aantrekkelijker. Ook wordt de kantorenleegstand verminderd", aldus Pol.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer