Markt voor cruiseschepen kan nog beter

Lelystad 2 april 2017
Het aantal riviercruiseschepen dat Lelystad aandoet neemt dit jaar toe, maar het aantal dat de provinciehoofdstad als thuisbasis heeft kan nog verder omhoog. Daar zullen Toerisme Flevoland en City Marketing Lelystad aan moeten werken, vindt directeur Joop van Diest van Bataviahaven.

In de haven lag vandaag een schip van reisorganisatie Stip Reizen. Sinds drie jaar maakt Lelystad deel uit van haar reisaanbod, zowel als begin- en eindbestemming en als tussenstop van cruisevakanties. Vanuit Lelystad vertrekken er meerdaagse reizen naar onder meer Friesland, IJsselmeer en Texel, Hollandse steden, maar ook als eindpunt van cruises uit Duitsland. Stip verwacht het aantal reizigers vanuit Lelystad de komende jaren te kunnen uitbreiden, onder meer vanwege de centrale ligging.

Bataviahaven verwacht dit vaarseizoen dat zo'n 150 tot 160 cruiseschepen Lelystad zullen aandoen, een stijging van tien procent. Van Diest constateert dat de Nederlandse markt nog achterloopt met cruises vergeleken met die in omringende landen. Blijkbaar heeft dat te maken met het vooroordeel dat riviercruises iets zijn voor ouderen. Ook Stip loopt tegen dat vooroordeel aan, maar zegt dat steeds meer vitale 50-plussers voor cruises kiezen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer