'Lobby Flevoland bij nieuw kabinet is zinloos'

Flevoland 3 april 2017
Piet van Dijk: lobby bij nieuw kabinet zinloos.
Kabinetsinformateur Edith Schippers
Provinciehuis Flevoland
Het heeft geen zin om bij de formatie van een nieuw kabinet aandacht te vragen voor Flevoland. Dat zegt oud-lobbyist Piet van Dijk. Hij werkte 11 jaar lang in Den Haag om de Flevolandse belangen te behartigen.  

Nauwelijks aandacht
Volgens Van Dijk is er tijdens de vorming van een kabinet nauwelijks aandacht voor provinciale vraagstukken en daarom moet daarin geen tijd of energie worden gestoken. Slimmer is het kennis te maken met de vele nieuwe Tweede Kamerleden en contactpersonen op ministeries. Daarmee kan Flevoland volgens Van Dijk meer bereiken voor de provincie. 

De provincie Flevoland heeft in het verleden wel geprobeerd om zich bij een toekomstige kabinet in de kijker te spelen. Zo werd er onder meer een brief geschreven over de groei van Almere en de noodzakelijke voorzieningen die daar bij horen.

Provincie klimt niet in de pen
Dit jaar klimt de provincie niet in de pen, zo laat een woordvoerder weten. Ook in het provinciehuis wordt namelijk aan de effectiviteit ervan getwijfeld. Flevoland sluit zich wel aan bij een gezamenlijke oproep van het Interprovinciaal Overleg IPO. Daarin spreken de provincies zich uit tegen een superprovincie. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer