"Hardrijders Domineesweg terecht beboet"

URK • Wo 5 april 2017 | 13:19 • Woensdag 5 april 2017 | 13:19
Vier Urker automobilisten hebben terecht een verkeersboete gekregen omdat ze te hard reden op de Domineesweg in hun woonplaats. 

Maaiwerkzaamheden
Vanwege maaiwerkzaamheden is de maximum snelheid vorig jaar op 4 juni verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. Maar volgens tientallen automobilisten was de bebording zo slecht, dat de meesten niets van die tijdelijke snelheidsbeperking hebben opgemerkt.

Voldoende bewijs
De politieagent die de snelheidscontrole uitvoerde verklaart dat er in verband met de wegwerkzaamheden verkeersborden zijn geplaatst met daarop de maximale snelheid van 50 km per uur. Ook zijn er foto’s aan die verklaring toegevoegd waaruit dit blijkt. De kantonrechter oordeelt daarom dat de automobilisten terecht een verkeersboete hebben gekregen.

In totaal maken 15 hardrijders een gang naar de rechter. Dit is de eerste uitspraak. Eerder werd ook al een aantal zaken geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel