Ruzie ondernemer en gemeente naar nieuw dieptepunt

Almere 5 april 2017
De Almeerse ondernemer Marc van Rooij eist 30 euro voor iedere dag dat hij geen antwoord krijgt van de gemeente Almere op een klacht. Van Rooij was de bedenker van het plan om de Floriade naar Almere te halen, maar werd na een tijdje op een zijspoor gezet. De manier waarop dat gebeurde, was niet correct. Hij heeft daarvoor excuses gekregen.

"Gemeente niet integer"
Het huidige conflict draait om niet betaalde rekeningen van enkele honderdduizenden euro’s. Om dat probleem op te lossen, moest er een bemiddelingspoging worden gedaan. In dat proces zijn volgens Van Rooij fouten gemaakt. Leden van het college van burgemeester en wethouders zouden gelogen hebben. Hij verwijt de gemeente niet integer te handelen.

Gemeente aansprakelijk gesteld
Zo’n integriteitsklacht dient binnen een bepaalde periode behandeld te worden en dat is volgens Van Rooij niet gebeurd. Hij stelt de gemeente daarom aansprakelijk. Iedere dag dat de gemeente niets van zich laat horen moet deze een bepaald bedrag betalen. Inmiddels is dat opgelopen tot 30 euro per dag.

Gemeente betaalt geen dwangsom
In een reactie laat de woordvoerder van burgemeester Franc Weerwind weten: “We hebben de termijnen in acht genomen en zijn geen dwangsom verschuldigd”.

Klik hier voor de correspondentie tussen Marc van Rooij en de gemeente.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer