Te weinig aanmeldingen voor PVV in drie gemeenten

Flevoland 6 april 2017
Chris Jansen van de PVV in Flevoland
De PVV gaat niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Noordoostpolder, Zeewolde en Dronten. In die plaatsen hebben zich te weinig mensen aangemeld om raadslid te worden. De partij wilde in alle Flevolandse gemeenten meedoen.

Volgens fractievoorzitter van de provinciale PVV-fractie Chris Jansen moet er voldoende keuze zijn uit mogelijke kandidaten om uiteindelijk tot een goede lijst te kunnen komen. Op Urk en in Lelystad en Almere is dat het geval, maar in de drie andere plaatsen niet.  

Selectie is veel werk
Jansen bepaalt samen met twee andere provinciale PVV'ers wie er in de verschillende gemeenten op de lijst komen. "Als er een aantal plaatsen bijkomt waar we voor het eerst mee gaan doen, dan is het veel werk om de meest geschikte kandidaten te selecteren. Ons doel is om dat goed te doen en niet zozeer om in zoveel mogelijk gemeenten mee te doen."

Geen inmenging van Wilders
De provinciale PVV'ers opereren helemaal zelfstandig in het keuzeproces, zonder verdere inmenging van de Haagse partijtop. "We hebben daarin volledige autonomie. Vooraf hebben we overleg gehad met Geert Wilders wat de beste aanpak is, maar nu is het in onze hand."

Les in politiek handwerk
Als de kandidaten zijn geselecteerd, krijgen ze in klasjes les in het politieke handwerk. "In principe komt iedereen die onze standpunten ondersteunt in aanmerking, politieke ervaring is niet nodig. Ook moeten ze niet bang zijn om het PVV-geluid te laten horen. Ze moeten zich ook bewust zijn van de gevolgen die het kan hebben als je PVV-volksvertegenwoordiger bent. Dat betekent dat je soms wordt lastiggevallen", zegt Jansen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer