Dijksma belooft Overijssel duidelijke taal over Airport

Flevoland 6 april 2017
Staatssecretaris Sharon Dijksma laat precies op papier zetten wat de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport zijn voor Overijssel. Dat heeft zij vandaag toegezegd in een overleg met de gedeputeerde Boerman en vertegenwoordigers van drie Overijsselse gemeenten.

De delegatie sprak in Den Haag met Dijksma, omdat er de laatste maanden onder inwoners grote onrust bestaat over de vliegroutes van en naar Lelystad. Vliegtuigen zouden op 1850 meter of minder over het Vechtdal en Steenwijkerland komen en daarmee voor herrie zorgen.

Dijksma heeft meermaals gezegd dat er sprake is van onnodige onrust en misverstanden en dat vliegtuigen onderweg naar Lelystad niet onder de 1850 meter komen. Zij heeft dat donderdag in het gesprek herhaald.

Volgens burgemeester Noten van Dalfsen komt een deel van de zorgen voort uit onduidelijk taalgebruik in de brieven die Dijksma en kabinetsadviseur Hans Alders hebben gestuurd. Met klip en klaar taalgebruik wordt de situatie duidelijk. Het ministerie komt binnenkort met een brief.

Noten is door het gesprek gerustgesteld en zal dit ook overbrengen aan de werkgroep Hoog Overijssel. Die heeft ruim 17.000 handtekeningen verzameld voor een petitie, die oproept om de vliegroutes over Overijssel hoger te maken.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer