Supermarkt bij De Deel blijft gemoederen bezighouden

Noordoostpolder 9 april 2017
Wel of geen supermarkt op De Deel in Emmeloord? Dat blijft  de gemoederen bezighouden in Noordoostpolder. Dat bleek zaterdag toen een paar honderd inwoners van Noordoostpolder zich lieten informeren over plannen die gemaakt zijn voor het centrum van Emmeloord.

Na een Open Plan Proces, waarin de inwoners een grote stem hebben gehad, liggen er nu drie varianten. In één van die varianten staat een supermarkt ingetekend vlakbij De Deel. Iets wat de inwoners liever niet zien gebeuren, zo vertelden ze voor de camera van Omroep Flevoland.

Een gezellig plein
In een aantal varianten heeft landschapsarchitect Berno Strootman ook een paviljoen ingetekend om van De Deel een gezellig plein te maken. De meningen over dat paviljoen zijn verdeeld. 

Tijdens de bijeenkomst konden de inwoners hun mening  geven en die werd ook vastgelegd. Daar wordt een verslag van gemaakt, dat de gemeenteraad meeneemt in de uiteindelijke besluitvorming.

Geen vertrouwen
Maar de SP heeft niet zo veel vertrouwen in dat verslag. De partij stond een paar meter verderop de inwoners te vragen een keuze uit de varianten te maken. De uitslag van hun pol, die ook via internet  ingevuld kan worden, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Woensdag wordt er nog een tweede informatiebijeenkomst gehouden. Dan in 't Voorhuys in Emmeloord. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer